joi, 30 iulie 2015

Invitatii de botez pentru baietei

O felicitare frumoasa, o invitatie reusita, un tablou minunat au la baza un secret delicat:combinatiile de culori .

Conceptul din spatele coordonarii culorilor este simplu: culorile au asocieri naturale, care le consolideaza sau le atenueaza forta nuantei.

Una dintre culorile de baza ale spectrului cromatic, culoarea albastra, simbolizeaza persistenta, daruire, devotament, seriozitate. Atribute pe care orice parinte si le doreste pentru copilul sau. 
Culoarea bleu este una dintre cele mai populare nuante de albastru si da o tenta de caldura si duiosie specifica micutului care urmeaza sa primeasca Sfantul Botez.


Accesoriile lucrate manual pot creea intreaga frumusete 







Cum alegem Invitatiile de botez?

O felicitare frumoasa, o invitatie reusita, un tablou minunat au la baza un secret delicat: combinatiile de culori .

Spre exemplu cea mai buna solutie pentru o invitatie de botez la o fetita a fost sa pornesc de la 2 culori vesele, cum ar fi verde si roz.

Rozul, culoarea dragostei si a feminitatii alaturi de Verde, culoarea naturii, este o combinatie tinereasca, foarte indrazneata si care va crea o stare de pozitivism si voie buna.



 Culoarea complementara verdelui este rosu, si se potrivesc foarte bine, cu un accesoriu potrivit:


Accesoriile lucrate manual pot creea intreaga frumusete 




luni, 27 iulie 2015

Ce este Arta Quilling?

As vrea sa spun ca gasiti pe internet multe informatii despre quilling, dar nu este chiar adevarat. Pe mai toate site-urile romanesti gasesti doar ceva de genul: 
Quilling-ul este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate în forme diferite şi lipite împreună pentru a crea modele decorative. Lucrarea este înfăşurată în jurul unui ac pentru a crea o formă de bobinăde bază. Lucrarea este lipită la vârf și aranjată în formă de bobine pentru a forma flori, frunze şi diferite modele ornamentale.

Se pare că acest meșteșug a apărut în Egiptul Antic, însă pe atunci nu putea fi vorba de rularea hârtiei, ci mai degrabă de papirus. În timpul Renașterii, călugării și călugărițele din Franța și Italia foloseau această tehnică pentru decorarea cărților și obiectelor religioase, transformându-le în adevărate obiecte de artă. Prin secolul al XVIII-lea, în Europa, tehnica quilling devine una dintre principalele preocupări ale doamnelor din înalta societate, devenind și una dintre disciplinele artistice, studiate în școlile vremii. Prin această artă ele își puteau confecționa rame foto, suporturi de lumânări, cutii de bijuterii, felicitări și multe alte lucruri deosebite.

Daca pentru multi aceste date sunt suficiente, pe mine nu m-au satisfacut. Asa ca am luat pas cu pas, fiecare fila care continea cuvantul "quilling" sa vad ce mai pot afla despre aceasta frumoasa arta.

Internetul nu ne poate spune ceea ce ne ofera in fapt munca mainilor noastre. Practicand acest mestesug am observat ca ofera multe lucruri nebanuite. Este o arta si ca oricare arta, ea poate exprima trairi sufletesti, stimuleaza creativitatea, reduce tensiunea si anxietatea. Bineinteles ca ai nevoie de rabdare, indemanare, imaginatie si materialele necesare.

Popularitatea acestei arte a fluctuat. O perioada de glorie se pare ca a fost in sec XVII - in timpul Dinastiei Stuart.


Eu am intalnit quilling la Jane Austen,

Ce culori gasim in atelier?

In arta, o componenta foarte importanta este culoarea, si nu putem vorbi doar despre o culoare ci despre toata paleta coloristica. Asocierea culorilor ne ofera o anumita semnificatie. In functie de combinatie, culorile incep sa ne “vorbeasca”, sa ne transmita anumite senzatii, impresii, sentimente.
tehnica culorilor



Alegerea paletei de culori pentru a crea un obiect de arta este intotdeauna una dintre etapele fundamentale. Teoria culorilor dupa modelul RYB (red-yellow-blue) este folosita in pictura, grafica, design interior, machiaj, crearea vestimentatiei si in general, in arta.

Foarte utila este roata culorilor

duminică, 26 iulie 2015

Ce este Atelierul in culoare

Am citit cu ceva timp in urma o poveste tare frumoasa despre un atelier in care toate lucrurile se faceau manual. Nu existau masini automate si nici mici robotei care sa faca arta in locul nostru.
 "Arta?" - Da. Arta. Pentru ca eu consider ca tot ce face omul cu mana lui este o mica opera de arta. 
O data cu obiectele de arta, omul-artistul creeaza nevoia pentru acestea. Mai bine zis, produce resurectia ei. Fiindca latent, si parca dintotdeauna, in noi exista nevoia de a da viata frumosului. 
Dar, ma iau cu vorba si uit de poveste :
"Era odată ca niciodată o țară unde toate produsele se făceau în fabrici mari, frumoase și bine structurate. Toți muncitorii din fabrici, dar și toți locuitorii purtau și foloseau aceleași lucruri.