As vrea sa spun ca gasiti pe internet multe informatii despre quilling, dar nu este chiar adevarat. Pe mai toate site-urile romanesti gasesti doar ceva de genul:
Quilling-ul este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate în forme diferite şi lipite împreună pentru a crea modele decorative. Lucrarea este înfăşurată în jurul unui ac pentru a crea o formă de bobinăde bază. Lucrarea este lipită la vârf și aranjată în formă de bobine pentru a forma flori, frunze şi diferite modele ornamentale.
Se pare că acest meșteșug a apărut în Egiptul Antic, însă pe atunci nu putea fi vorba de rularea hârtiei, ci mai degrabă de papirus. În timpul Renașterii, călugării și călugărițele din Franța și Italia foloseau această tehnică pentru decorarea cărților și obiectelor religioase, transformându-le în adevărate obiecte de artă. Prin secolul al XVIII-lea, în Europa, tehnica quilling devine una dintre principalele preocupări ale doamnelor din înalta societate, devenind și una dintre disciplinele artistice, studiate în școlile vremii. Prin această artă ele își puteau confecționa rame foto, suporturi de lumânări, cutii de bijuterii, felicitări și multe alte lucruri deosebite.
Daca pentru multi aceste date sunt suficiente, pe mine nu m-au satisfacut. Asa ca am luat pas cu pas, fiecare fila care continea cuvantul "quilling" sa vad ce mai pot afla despre aceasta frumoasa arta.
Internetul nu ne poate spune ceea ce ne ofera in fapt munca mainilor noastre. Practicand acest mestesug am observat ca ofera multe lucruri nebanuite. Este o arta si ca oricare arta, ea poate exprima trairi sufletesti, stimuleaza creativitatea, reduce tensiunea si anxietatea. Bineinteles ca ai nevoie de rabdare, indemanare, imaginatie si materialele necesare.
Popularitatea acestei arte a fluctuat. O perioada de glorie se pare ca a fost in sec XVII - in timpul Dinastiei Stuart.
Eu am intalnit quilling la Jane Austen,